• Postet av oyvind
  • Den 22 oktober, 2017

  • Lagret under Nyheter

  • Ingen kommentarer

170905 I folkviseton

Vi starter friskt og freidig opp med musikk og tekster i folkevisetradisjonen,- samt at vi tjuvstarter på 200-årsjubileet for Aasmund Olavsson Vinje som får en egen bolk i konserten. Vi har med oss Åsmund Reistad, som ikke bare er en eminent gitarist og Vinje-kjenner fra konserter med Aasmund Nordstoga,- men som også synger/spiller egne ting.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

170905-plakatbilde-2

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Det ble et oppløftende gjensyn med Storsalen på “Venskaben” etter oppussingen i sommer,- og ikke minst oppløftende med godt publikumsbesøk til vår første konsert i høst. Et lydhørt publikum fikk være med på middelalderballader/bruderov-djerve stev om gutten&jenta-drikkestev-bånsuller-kjærlighetsviser-og en betagende avslutning med “Bruremars fra Østerdalen” med Liv Stenersens glitrende vokal. En god porsjon med sanger av A.O.Vinje (v/Ø.Kjus), dikt av Aslaug Vaa (v/Anne Joronn Sætre), allsangpotpourri (V/Per Klev)og ikke minst eminent gitarspill og sågar urfremføringer av folkemusikalske komposisjoner av Åsmund Reistad. Den gutten kan det meste på gitaren,- og jammen synger han også,- bl.a “Gamalosten” av Ø.Sunde, og egne melodisettinger til Prøysen !!.
Scene-elementgulvet fungerte greit, og det var enkelt å bruke lydanlegget og scenelyset. Men det blir enda bedre når gardinene kommer på plass og demper den noe harde klangen som det det nå er.
PS: Og takk til vår trofaste støttespiller ODD Enok Pedersen, som tar seg av rigging, rydding og billettsalg, og denne gang også tro til som kafèvert og kaffetrakter.
PPS: Nå gleder vi oss til at GEIRR LYSTRUP kommer til oss med sine beste viser, 3.OKTOBER.


Skriv en kommentar...